Stures brunnsborrningar

Ett av Sveriges ledande borrföretag.

Veteran i borrbranschen garant för effektivitet och kompetens

Stures brunnsborrningar i Vallentuna är ett av Sveriges ledande borrföretag. Från att tidigare ha varit inriktat på borrning efter vatten är kärnverksamheten numera så kallad energiborrning, borrning i berg för värme och kyla. Företaget har alltsedan starten för nästan sextio år sedan drivits som ett litet familjeföretag.

Företaget är känt som en föregångare inom allt ifrån nya tekniker till konsumentskydd. Maskinparken är den mest moderna på marknaden och allt arbete utförs i enlighet med ett certifierat miljölednings- och kvalitetssystem. För att driva utvecklingen inom borrtekniken framåt samarbetar företaget bland annat med forskare på KTH och andra högskolor, ledande experter i konsultbranschen och SGU, Statens Geologiska Undersökning.

Bo Jansson, företagets huvudägare och vd, är med sina 40 års erfarenhet av borrning en nestor i branschen och en pionjär inom energiborrning. Han har de senaste tjugo åren som ledamot i branschorganisationen Avanti verkat för ökad kompetens, säkerhet, kvalitet och miljöhänsyn i hela branschen. Sedan två år är han organisationens ordförande.

– Det är viktigt att hela tiden förfina tekniken och metoderna, eftersom det kommer kunderna till godo i form av större trygghet och bättre ekonomi, säger Bo Jansson.

Bo Jansson, vd Stures Brunnsborrningar AB

Läs mer: Bo Jansson om nyckeln till korrekt energiborrning